kaksi huuhkajaa oksallaSilmälasit huurussa? Syksyn tullen on mukava viettää aikaa metsässä ja ulkoilemassa. Liikkuessa kuitenkin lasit valuvat, tuntuvat epämukavilta ja kylmässä silmälasit ovat aina huurussa. Tästä aiheutuu ongelmia varsinkin metsästäessä, kun ei näe kunnolla.  Metsällä pitää nähdä nopeasti, terävästi ja tarkasti. Ei ole aikaa jäädä putsaamaan huuruisia linssejä hirven osuessa kohdalle.

Apu tähän löytyy mm. piilolinsseistä. Ne ovat pienen harjoittelun jälkeen helpot ja kätevät käyttää. Linssit tulevat silmän pintaan, eivätkä ne huurru. Lisäksi piilolinsseillä näkökenttä avautuu ihan toisella tavalla kuin silmälaseilla ja näkökin saadaan yleensä korjattua yhtä tarkaksi.

Piilolinssien käytön voi aloittaa vaikkapa kätevillä kertakäyttölinsseillä. Linssit ovat hygieeniset, koska päivän käytön jälkeen ne heitetään roskiin. Silmiin laitetaan siis aina uudet ja puhtaat linssit.

Toinen suosittu vaihtoehto metsästäjillä ovat jatkuvakäyttöiset piilolinssit. Linssit läpäisevät hyvin happea, joten ne silmissä voi tarvittaessa myös nukkua. Kätevää, jos lähtee pitemmälle metsästys- tai kalareissulle. Jos linssit otetaan yöksi pois, ne puhdistetaan ja desinfioidaan piilolinssinesteellä ja säilytetään niille tarkoitetussa kotelossa.

Piilolinsseillä voidaan nykyään korjata niin hajataitteisuutta kuin ikänäköäkin.  Tärkeää on tehdä linssien sovitus huolellisesti, jotta saavutetaan paras mahdollinen lopputulos niin näkemisen kuin linssin istuvuudenkin kannalta.

Jos piilolinssit tuntuvat vieraalta ajatukselta, voidaan silmälasilinssit käsitellä huurteenestoaineella, joka vähentää silmälasien huurtumista. Olemassa on myös silmälasilinssejä, joihin saadaan huurtumaton pinnoite. Oheisessa videossa näytetään huurtumaton linssi toiminnassa. Vertailun helpottamiseksi puolet linssistä on käsitelty huurtumattomalla OptiFog pinnoitteella ja toisella puolella on normaali kova ja heijastamaton pinnoite. Lisätietoja valmistajan sivuilta.

Meiltä löydätkin vaihtoehdot huuruisille rilleille. Tule ja kokeile!

 

Silmälasit huurussa, piilolaseista apu hirvimetsään
Merkitty: