Silmäluomien lämpöhaudepussi

14,90

Silmäluomien lämpöhaudepussi tehostaa meibomin rauhasten vajaatoiminnasta johtuvien kuivien silmien hoitoa.

Varasto loppu

Kuvaus

Lämpöhaudepussi

Silmäluomien lämpöhaudepussi tehostaa meibomin rauhasten vajaatoiminnasta johtuvien kuivien silmien hoitoa.

Meibomin rauhaset

Yleisimpiä kuivasilmäisyyden aiheuttajia on silmäluomissa sijaitsevien meibomin rauhasten vajaatoiminta. Meibomin rauhastiehyeet avautuvat luomireunaan ja normaalisti räpäytysten yhteydessä niistä leviää ohut öljymäinen kerros kyynelnesteen pinnalle. Vajaatoiminnassa nämä rauhastiehyeet voivat tukkeutua aiheuttaen liiallista kyynelnesteen haihtumista ja kuivasilmäisyyttä.

Lämpöhoito-ohje

  1. Lämmitä luomia 10 minuuttia lämpöhaudepussilla.
  2. ”Lypsä” eli painele yläluomea ylhäältä alaspäin ripsiin asti ja alhaalta ylöspäin neljä kertaa koko luomen leveydeltä. Älä tee hoitoa, jos sinulla on piilolinssit silmissäsi. Kysy lääkäriltäsi neuvoa ennen hoidon aloittamista, mikäli sinulla on jokin seuraavista silmiin tai silmäluomiin vaikuttavista seikoista: glaucoma, silmän pinnalla avohaava, tulehdus tai luomen iholla ärsytystä.
  3. Puhdista ripsien ja silmän välinen ”kaistale” vedellä kostutetulla ja esim. paperin päällä kuivatulla vanupuikolla. Käytä aina puhdasta vanupuikkoa puhdistukseen.
  4. Hoidon tulisi jatkua päivittäin vähintään kuukauden ajan. Tukkeumien auettua jatketaan hoitoa 1-2 kertaa/viikko ylläpitohoitona.

 

 

Silmäluomien lämpöhaudepussi

Saatat myös pitää...